Chemap Agro s.r.o.

Modrá (peniciliová) hniloba jablek

Latinský název: Penicillium expansum
Agronutrition

Hostitelské rostliny

Jabloň

Popis

Na povrchu napadených plodů se objevují špinavě šedé nekrotické skvrny, kde se slupka mírně prohýbá a dužnina měkne a podléhá kašovitému rozkladu, slupka svraskává a objevuje se typický plesnivý zápach.

Nepřímá ochrana

Šetrná sklizeň a skladování ovoce.

Odstranění infikovaných a jinak poškozeních plodů před uskladněním.

Dodržení optimální skladovací teploty (2–4 °C) a relativní vzdušné vlhkosti (85–90 %).

Chemická ochrana

Dezinfekce skladů a obalů.

Postačuje fungicidní postřik proti strupovitosti provedený asi 35 dnů před sklizní.
modrá (peniciliová) hniloba jablek (foto Jaroslav Rod)

modrá (peniciliová) hniloba jablek (foto Jaroslav Rod)

AG NOVACHEM s.r.o.
Bayer CropScience
Agro Aliance
Xarvio
Syngenta Czech s.r.o.
Sumi Agro s.r.o.
liquifix-inoculants.eu

Kalendář akcí

Prohlédnout vše

Upozornění

Veškeré údaje uvedené na webu www.agromanual.cz jsou pouze informativní, při použití přípravků se řiďte etiketou přípravku.

detail