BASF
BASF
BASF

AGRA

Regenerativní zemědělství bude hlavním tématem připravované konference v Jihlavě

22. 04. 2023 Ing. Filip Daněk; Soufflet Agro Management Zobrazeno 1012x

U příležitosti oslav 10 let programu SoilTEQ (agronomická podpora a klub zemědělců zaměřené na regenerativní zemědělství) v České republice, pořádá společnost Soufflet Agro a.s. 30. května 2023 velkou celodenní konferenci na toto téma. Na účastníky čeká zajímavý program se zkušenými řečníky z České republiky i ze zahraničí, kteří se podělí o své praktické znalosti o regenerativním zemědělství!

Limagrain

Pozvánka ke stažení zde. Přihlášení na webu soufflet-agro.cz

SoilTEQ je specializované agronomické poradenství, které vám pomůže v přechodu na regenerativní zemědělství (RZ). Cílem je nabídnout naším zákazníkům jak teoretické školení, tak ukázky z praxe a poradenství přímo z terénu. Naše zkušenosti se opírají o spolupráci s předními světovými odborníky, kteří mají více jak 20 let zkušeností s touto technologií. Ve spolupráci s nimi jsme schopni nabídnout praktické rady, jak přejít k regenerativnímu zemědělství.

Zájem o regenerativní zemědělství je v posledním roce ze strany českých zemědělců veliký a víme, že zemědělská veřejnost hledá maximální množství informací o této tématice. Proto jsme se rozhodli uspořádat Velkou konferenci v rámci programu SoilTEQ. Program této akce jsme skládali s cílem nabídnout zemědělcům co nejvíce praktických informací a odpovědět na konkrétní otázky.

V úvodu akce vám centrální koordinátor projektu SoilTEQ Antoine Monier představí, proč je potřeba začít přemýšlet o změně přístupu k zemědělství a jaké jsou hlavní principy regenerativního zemědělství. Navazovat bude půdní mikrobiolog Ing. Jaroslav Záhora, který se zaměří na půdní život a jeho důležitost pro ekosystém a zemědělství.

Hlavním bodem programu budou dvě přednášky francouzské farmářky Sarah Singla. Sarah hospodaří od roku 2010 na rodinné farmě, která aplikuje postupy regenerativního zemědělství již od roku 1980. Může se tedy opřít o dlouholeté praktické zkušenosti. Díky tomu je také mezinárodně uznávanou poradkyní v oblasti regenerativního zemědělství a sdílí své zkušenosti se zemědělci po celém světě. V první části vám představí hlavní přínosy regenerativního zemědělství, ale také oblasti, na které je potřeba dát pozor, pokud chceme uspět. Také víme, že nová dotační politika je velice diskutovaným tématem, proto se Sara ve druhé části pokusí zaměřit na novou dotační politiku v ČR a jak můžete tyto dotační podmínky využít ve váš prospěch.

V odpolední části programu vám představí čeští farmáři své zkušenosti s tímto způsobem hospodaření a ukážou, že i v našich podmínkách tento způsob funguje.

Navazovat bude doc. Václav Brant z ČZU, který si pro vás připravil přednášku na téma inovací v rámci pěstebních technologií, a to zejména na meziplodiny a podpůrné plodiny, které jsou také důležitou součástí osevního postupu v regenerativním zemědělství.

V rámci celého dne se také můžete těšit na vstupy odborníků z řad společnosti Soufflet Agro, kteří vám představí naše řešení pro regenerativní zemědělství, které zahrnuje specializovanou zemědělskou techniku, osiva tržních plodin, meziplodin a podpůrných plodin, ale také hnojiva a přípravky na ochranu rostlin. Během akce také budete mít možnost navštívit stánky partnerů naší akce a diskutovat s jejich zástupci.

Pozvánka ke stažení zde. Přihlášení na webu soufflet-agro.cz

Související články

Společnost Soufflet oslavila 20 let na českém trhu

18. 03. 2024 Ing. Veronika Venclová, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 415x

Pohled Enrique Salmona ze společnosti Adama

08. 03. 2024 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 722x

Protesty zemědělců donutily EU přehodnotit omezování ochrany a daly naději

08. 02. 2024 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 1094x

Třetí ročník konference o regenerativním zemědělství Živá krajina

03. 01. 2024 Ing. Veronika Venclová, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 410x

Podívej se do pole

27. 12. 2023 Darina Zemanová; CropLife Czech Republic Management Zobrazeno 707x

Další články v kategorii Management

detail