ORONDIS EVO
Účinná látka |
|
Formulace | Omezení | Hořlavost | PHO | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Člověk | Včely | Ryby | Ptáci | Zvěř | |||
Tip: Kliknutím na zkratky (Formulace,Omezení-včely...) přejdete na stránku.
Vlastnosti přípravků
Registrant
Právní zástupce
Upozornění
SPo5: Před opětovným vstupem ošetřené skleníky důkladně vyvětrejte.
Doporučení
Plodina, oblast použití |
Dávka vody |
Způsob aplikace |
Max. počet aplikací v plodině |
Interval mezi aplikacemi |
chmel |
700–3 300 l/ha |
postřik, rosení |
2× |
12–16 dnů |
cibule, pór |
200–800 l/ha |
postřik |
2× |
12–14 dnů |
okurka, cuketa, tykev |
200–1 000 l/ha |
postřik |
2× |
7 dnů |
paprika, rajče |
200–1 200 l/ha na poli, 200–1 500 l/ha v chráněných prostorech (včetně skleníků) |
postřik |
2× |
7 dnů |
salát, zelenina salátová |
200–800 l/ha |
postřik |
2× na stejném pozemku |
7 dnů |
Přípravek nesmí zasáhnout okolní porosty.
Některé odrůdy jabloní jsou vysoce citlivé k účinné látce azoxystrobin. Přípravek nesmí být použit, hrozí-li nebezpečí úletu aplikační kapaliny na jabloně rostoucí v blízkosti ošetřované plochy.
Skleník je definován nařízením (ES) č. 1107/2009.
Tabulka ochranných vzdáleností stanovených s ohledem na ochranu necílových organizmů
Plodina |
třída omezení úletu |
|||
bez redukce |
50 % |
75 % |
90 % |
|
Ochranná vzdálenost od povrchové vody s ohledem na ochranu vodních organizmů [m] – pole a chráněné prostory mimo skleník |
||||
okurka, tykev, cuketa, rajče, paprika, cibule jarní, pór, salát, salátová zelenina |
4 |
4 |
4 |
4 |
chmel |
14 |
8 |
6 |
6 |
Okurka, tykev, cuketa, rajče, paprika, cibule jarní, pór, salát, salátová zelenina – pole a chráněné prostory mimo permanentní skleník: Za účelem ochrany vodních organizmů je vyloučeno použití přípravku na pozemcích svažujících se (svažitost ≥3°) k povrchovým vodám. Přípravek lze na těchto pozemcích aplikovat pouze při použití vegetačního pásu o šířce nejméně 5 m.
Chmel: Za účelem ochrany vodních organizmů neaplikujte na svažitých pozemcích (≥3° svažitosti), jejichž okraje jsou vzdáleny od povrchových vod <14 m.
Tabulka ochranných vzdáleností stanovených s ohledem na ochranu zdraví
Plodina |
třída omezení úletu |
|||
bez redukce |
50 % |
75 % |
90 % |
|
Ochranná vzdálenost mezi hranicí ošetřené plochy a hranicí oblasti využívané zranitelnými skupinami obyvatel [m] |
||||
okurka, tykev, cuketa, rajče, paprika, cibule jarní, pór, salát, salátová zelenina |
3 |
3 |
3 |
3 |
chmel |
5 |
3 |
3 |
3 |
Aplikace přípravku
Tip: Kliknutím na plodinu v tabulce můžete přejít do atlasu.
Plodina | Choroba | Termín aplikace | OL | Dávka | Tank mix | Postřiková kapalina | Poznámka | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Pozemně | Letecky | |||||||
Cibule | Zasychání špiček listů póru | 11–49 BBCH | 7 | 1 l | pole, pouze cibule jarní | |||
Cuketa | Černá hniloba plodů okurky | 11–89 BBCH | 3 | 1 l | skleníky | |||
Cuketa | Plíseň okurková | 11–89 BBCH | 3 | 1 l | skleníky | |||
Cuketa | Černá hniloba plodů okurky | 50–89 BBCH | 3 | 1 l | pole, chráněné prostory | |||
Cuketa | Plíseň okurková | 50–89 BBCH | 3 | 1 l | pole, chráněné prostory | |||
Chmel | Plíseň chmelová | 21–89 BBCH | 28 | 1 l | venkovní prostory | |||
Okurka | Černá hniloba plodů okurky | 50–89 BBCH | 3 | 1 l | pole, chráněné prostory | |||
Okurka | Plíseň okurková | 50–89 BBCH | 3 | 1 l | pole, chráněné prostory | |||
Okurka | Černá hniloba plodů okurky | 11–89 BBCH | 3 | 1 l | skleníky | |||
Okurka | Plíseň okurková | 11–89 BBCH | 3 | 1 l | skleníky | |||
Paprika | Padlí papriky | 50–89 BBCH | 3 | 1 l | chráněné prostory | |||
Paprika | Alternáriová skvrnitost | 50–89 BBCH | 3 | 1 l | pole | |||
Paprika | Padlí papriky | 11–89 BBCH | 3 | 1 l | skleníky | |||
Pór | Rez póru | 11–49 BBCH | 7 | 1 l | pole | |||
Pór | Alternáriová skvrnitost póru | 11–49 BBCH | 7 | 1 l | pole | |||
Pór | Rez cibulová | 11–49 BBCH | 7 | 1 l | pole | |||
Pór | Zasychání špiček listů póru | 11–49 BBCH | 7 | 1 l | pole | |||
Rajče | Padlí rajčete | 11–89 BBCH | 3 | 1 l | skleníky | |||
Rajče | Plíseň bramboru na rajčatech | 50–89 BBCH | 3 | 1 l | pole | |||
Rajče | Plíseň bramboru na rajčatech | 50–89 BBCH | 3 | 1 l | chráněné prostory | |||
Rajče | Alternariová skvrnitost rajčete | 50–89 BBCH | 3 | 1 l | pole | |||
Rajče | Plíseň bramboru na rajčatech | 11–89 BBCH | 3 | 1 l | skleníky | |||
Rajče | Padlí rajčete | 50–89 BBCH | 3 | 1 l | chráněné prostory | |||
Salát | Plíseň salátová | 11–49 BBCH | 14 | 1 l | skleníky, obecně platí pro salátovou zeleninu | |||
Salát | Plíseň salátová | 11–39 BBCH | 14 | 1 l | pole, chráněné prostory, obecně platí pro salátovou zeleninu | |||
Tykev | Černá hniloba plodů okurky | 11–89 BBCH | 3 | 1 l | skleníky | |||
Tykev | Plíseň okurková | 11–89 BBCH | 3 | 1 l | skleníky | |||
Tykev | Černá hniloba plodů okurky | 50–89 BBCH | 3 | 1 l | pole, chráněné prostory | |||
Tykev | Plíseň okurková | 50–89 BBCH | 3 | 1 l | pole, chráněné prostory |