BASF
BASF
BASF

AGRA

Listová hnojiva

INNVIGO Agrar CZ s.r.o. představuje hnojiva Opti

INNVIGO Agrar CZ s.r.o. představuje hnojiva Opti

29. 04. 2016 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Listová hnojiva Zobrazeno 3755x

Společnost INNVIGO Agrar CZ s.r.o., dceřiná společnost INNVIGO Sp. z o.o. Polsko, zavádí na trh hnojiva řady OPTI v České republice. Přípravky jsou vyráběny společností Przedsiębiorwo Usługowo-Handlowe "CHEMIROL" Sp. z o.o.

Mimokořenová výživa je součástí systému hnojení rostlin

Mimokořenová výživa je součástí systému hnojení rostlin

20. 04. 2015 Ing. Petr Škarpa, Ph.D., Prof. Ing. Rostislav Richter, DrSc., Doc. Ing. Pavel Ryant, Ph.D.; Mendelova univerzita v Brně Listová hnojiva Zobrazeno 11145x

Základem optimálního růstu a vývoje rostlin je zajištění jejich požadavků, které umožňují pěstiteli zvýšit využití genetického potenciálu rostlin a zachovat dobrou kvalitu produktu. S ohledem na skutečnost, že normativní potřeba živin na tunu hlavního produktu je značná, je třeba vycházet z vyrovnané bilance živin, tedy, že jejich výstupy na konkrétním pozemku se musí rovnat jejich vstupům.

Limagrain
Energen

Doporučení do jarních sladovnických ječmenů

U jarních obilnin ve fázi odnožování můžeme ovlivnit jejich celkový výnosový potenciál a architekturu porostu. Jarní ječmeny, jarní pšenice a ovsy mají obecně významně méně času pro svůj vývoj než ozimy, a proto má význam jim v období odnožování věnovat maximální pozornost. Podpora tvorby kořenů, zvýší příjem živin z půdy.

Listová výživa - významný faktor pri pestovaní poľnohospodárskych plodín

Listová výživa - významný faktor pri pestovaní poľnohospodárskych plodín

30. 04. 2011 Ing. Ladislav Varga, PhD.; Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre Listová hnojiva Zobrazeno 15871x

Schopnosť rastlín prijímať živiny nielen koreňmi, ale aj listami a ďalšími nadzemnými časťami preukázali mnohé výskumné práce už pred viac než sto rokmi. Už v druhej polovici 19. storočia Gris (1844), Mayer (1874) a Bohm (1877) potvrdili, že anorganické soli môžu do rastlín vstupovať aj listami. V súčasnej dobe je táto možnosť veľmi dobre dokumentovaná a využívaná i pri hnojení poľných a záhradných plodín.

Limagrain

LG Ambassador je jednička do všech podmínek

Piloti tryskových letadel vědí, že v situaci, kdy jim dojde petrolej, poletí už jen jedním směrem a určitě by se rádi viděli v kokpitu větroně. LG Ambassador takovým pomyslným větroněm je a na letiště doletí.

Výnos a jakost cukrovky po ošetření listovým hnojivem

Výnos a jakost cukrovky po ošetření listovým hnojivem

22. 07. 2009 Doc. RNDr. Ing. Josef Zahradníček, CSc., Ing. Michaela Nečasová, Ph.D., Ing. Luděk Tyšer, Ph.D., Ing Listová hnojiva Zobrazeno 9113x

Významným intenzifikačním faktorem při výrobě cukrovky a cukru jsou listová kapalná hnojiva. Jejich použití během vegetace nahrazuje momentální nedostatek nejen základních živin NPK, ale i některých významných mikroelementů, které mají katalytický účinek při fotosyntéze. Cukrovka je velkým konzumentem živin. Podle nejnovějších poznatků Vaňka a kol.

Soufflet - OSR

OSR Protect - dostupné řešení pro pěstitele řepky ozimé

V roce 2021 jsme poprvé v rámci programu SOILTEQ seznámili pěstitele s cizojazyčnou zkratkou OSR PROTECT. „OSR“ = Oil seed rape nebo-li česky řepka olejka. A „Protect“, jakožto překlad ochrany růstového a produkčního potenciálu této náročné, ale významné tržní plodiny

1 2
detail