BASF
BASF
BASF

AGRA

Stimulace

Prípravky Galleko a ich prínos pri pestovaní jarného jačmeňa

Prípravky Galleko a ich prínos pri pestovaní jarného jačmeňa

15. 01. 2018 Mgr. Martin Šotik; Galleko Stimulace Zobrazeno 2485x

Máme tu nový rok. Prichádza čas na tradičné ohliadnutie sa za odchádzajúcim rokom. Aký teda bol rok 2017? Na začiatku nás potrápila zima oveľa nižšími teplotami, než na aké sme boli zvyknutí z predchádzajúcich rokov. Niektorí sa potešili aj bohatej snehovej prikrývke. Nezriedka sa v rámci ČR a SR objavili aj holomrazy. Nízke teploty i prízemné mrazy nás však potrápili aj oveľa neskôr - na prelome apríla a mája.

Prospěšnost použití biologicky aktivních látek v produkci chmele

Prospěšnost použití biologicky aktivních látek v produkci chmele

30. 06. 2017 Ing. Pavel Procházka Ph.D. a kol. Stimulace Zobrazeno 3218x

Jednou z nejvýznamnějších podmínek při pěstování chmele v ČR je množství srážek a jejich distribuce v průběhu vegetačního období. Tato skutečnost nabývá na významu zejména proto, že podstatná část ploch chmele je soustředěna do Žatecké oblasti, která se nachází ve srážkovém stínu Krušných hor a Doupovských vrchů.

Limagrain
Energen

Regenerace plodin po mrazech - réva vinná, ovocné sady, polní plodiny

U porostů, které jsou poškozené mrazem musíme brát v úvahu několik faktorů. Růstová fáze vývoje porostu, kdy u malých rostlin musíme zjistit celkovou mortalitu a tím pádem i smysl regenerace. Ve finálních fázích, např. kvetení řepky brát v úvahu hustotu porostu, počet zbylých šešulí a schopnost odrůdy kompenzovat HTS.

Nové možnosti optimalizace počtu odnoží a zvýšení výnosové jistoty u obilnin

Nové možnosti optimalizace počtu odnoží a zvýšení výnosové jistoty u obilnin

14. 04. 2017 Ing. Radoslav Koprna, Ph.D. a kol. Stimulace Zobrazeno 6492x

Vysoká rentabilita pěstování tržních plodin v posledních letech, společně s intenzivním pěstováním výkonných odrůd způsobila, že se používání listových hnojiv, regulátorů a stimulátorů růstu stalo nedílnou součástí pěstebních technologií. Pro jejich aplikaci však stále zůstává nelehké rozhodnutí kdy a který přípravek aplikovat, aby došlo k vývoji optimálního počtu odnoží a zvýšení výnosu zrna.

Limagrain

LG Ambassador je jednička do všech podmínek

Piloti tryskových letadel vědí, že v situaci, kdy jim dojde petrolej, poletí už jen jedním směrem a určitě by se rádi viděli v kokpitu větroně. LG Ambassador takovým pomyslným větroněm je a na letiště doletí.

1 2 3 4
detail