LALSTOP G46 WG
Účinná látka |
|
Formulace | Omezení | Hořlavost | PHO | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Člověk | Včely | Ryby | Ptáci | Zvěř | |||
Tip: Kliknutím na zkratky (Formulace,Omezení-včely...) přejdete na stránku.
Vlastnosti přípravků
Registrant
Upozornění
DO: Zajistěte míchání během aplikace.
Doporučení
Plodina, oblast použití |
Dávka vody |
Způsob aplikace |
Max. počet aplikací v plodině |
Interval mezi aplikacemi |
zelenina plodová, zelenina tykvovitá |
10–30 l/m3 |
zapravení do substrátu před výsevem |
1× |
21 dnů |
100–200 l/100 m2 |
zálivka nebo půdní postřik po výsevu |
3× |
||
40–50 l/1 000 rostlin |
zálivka po výsadbě |
4× |
||
rajče, paprika |
500–1000 l/ha |
postřik |
4× |
|
zelenina listová |
10–30 l/m3 |
zapravení do substrátu před výsevem |
1× |
21 dnů |
100–200 l/100 m2 |
zálivka nebo půdní postřik po výsevu |
3× |
||
salát |
0,05 % |
máčení před výsadbou |
1× |
|
1 600–2 000 l/ha |
zálivka po výsadbě |
3× |
||
okrasné rostliny |
10–30 l/m3 |
zapravení do substrátu před výsevem/výsadbou |
1× |
21 dnů |
0,05 % |
máčení řízků a cibulek před výsadbou |
1× |
||
2 400–50 000 l/ha |
zálivka rostlin a ploch po výsadbě |
4× |
||
200–2 000 l/ha |
postřik |
4× |
||
jahodník |
600–1 000 l/ha |
postřik |
4×/rok, skleníky 2×/rok |
6 dnů, skleníky 21 dnů |
Minoritní registrace
Plodina, oblast použití |
Dávka vody |
Způsob aplikace |
Max. počet aplikací v plodině |
Interval mezi aplikacemi |
jahodník, maliník |
podle způsobu aplikace |
zapravení do substrátu, ošetření půdy, postřik, zálivka, máčení, kapková aplikace |
1–4× |
21–28 dnů |
zelenina cibulová |
podle způsobu aplikace |
zapravení do substrátu, ošetření půdy, zálivka, máčení, kapková aplikace |
1–3× |
21 dnů |
zelenina listová, zelenina plodová, zelenina tykvovitá, paprika, rajče, baklažán |
podle způsobu aplikace |
zapravení do substrátu, ošetření půdy, postřik, zálivka, máčení, kapková aplikace |
1–4× |
21 dnů |
chřest, artyčok, fenykl řapíkový, celer |
podle způsobu aplikace |
zapravení do substrátu, postřik, zálivka, máčení, kapková aplikace |
1–4× |
21 dnů |
zelenina brukvovitá |
podle způsobu aplikace |
postřik, zálivka, kapková aplikace |
3–4× |
21 dnů |
byliny |
podle způsobu aplikace |
zapravení do substrátu, postřik, zálivka, kapková aplikace |
1–4× |
21 dnů |
lesní stromy |
podle způsobu aplikace |
zapravení do substrátu, ošetření půdy, postřik, zálivka |
1–5× |
21–28 dnů |
okrasné rostliny |
podle způsobu aplikace |
zapravení do substrátu, ošetření půdy, postřik, zálivka, máčení, kapková aplikace |
1–4× |
21 dnů |
čekanka salátová, endívie širokolistá |
podle způsobu aplikace |
máčení, postřik kořenů |
1× |
|
Aplikace přípravku
Tip: Kliknutím na plodinu v tabulce můžete přejít do atlasu.
Plodina | Choroba | Termín aplikace | OL | Dávka | Tank mix | Postřiková kapalina | Poznámka | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Pozemně | Letecky | |||||||
Baklažán | Pytiová hniloba | 15–89 BBCH | 1 | 0,05 % (40–50 l vody/1 000 rostlin) | max. 4×, v intervalu 21 dnů, zálivka rostlin a ploch po výsadbě, skleníky | |||
Jahodník | Plíseň šedá | 60–73 BBCH | 1 | 0,3 kg | 600–1000 l | max. 4×, v intervalu 6 dnů, postřik, pole | ||
Jahodník | Plíseň šedá | 60–73 BBCH | 1 | 0,3 kg | 600–1000 l | max. 2×, v intervalu 21 dnů, postřik, skleníky | ||
Listová zelenina | Pytiová hniloba | od 00 BBCH | 1 | 20–50 g/m3, 10–30 l vody/m3 | max. 1×, zapravení do substrátu před výsevem, skleníky | |||
Listová zelenina | Rizoktoniová hniloba | 9–13 BBCH | 1 | 0,05 % | 100–200 l vody/100 m2 | max. 3×, v intervalu 21 dnů, zálivka nebo půdní postřik po výsevu, skleníky | ||
Listová zelenina | Pytiová hniloba | 9–13 BBCH | 1 | 0,05 % | 100–200 l vody/100 m2 | max. 3×, v intervalu 21 dnů, zálivka nebo půdní postřik po výsevu, skleníky | ||
Listová zelenina | Rizoktoniová hniloba | od 00 BBCH | 1 | 20–50 g/m3, 10–30 l vody/m3 | max. 1×, zapravení do substrátu před výsevem, skleníky | |||
Okrasné rostliny | Houbové choroby | 10–15 BBCH | 1 | 0,05 % | max. 1×, máčení řízků a cibulek rostlin před výsadbou, skleníky | |||
Okrasné rostliny | Pytiová hniloba | 13–65 BBCH | 1 | 0,05 % | max. 4×, v intervalu 21 dnů, zálivka rostlin a ploch po výsadbě, skleníky | |||
Okrasné rostliny | Pytiová hniloba | 10–15 BBCH | 1 | 0,05 % | max. 1×, máčení řízků a cibulek rostlin před výsadbou, skleníky | |||
Okrasné rostliny | Houbové choroby | od 00 BBCH | 1 | 20–50 g/m3, 10–30 l vody/m3 | max. 1×, zapravení do substrátu před výsevem, skleníky | |||
Okrasné rostliny | Plíseň šedá | 15–89 BBCH | 1 | 0,1-1 kg | 200–2000 l | max. 4×, v intervalu 21 dnů, postřik, skleníky | ||
Okrasné rostliny | Houbové choroby | 13–65 BBCH | 1 | 0,05 % | max. 4×, v intervalu 21 dnů, zálivka rostlin a ploch po výsadbě, skleníky | |||
Okrasné rostliny | Pytiová hniloba | od 00 BBCH | 1 | 20–50 g/m3, 10–30 l vody/m3 | max. 1×, zapravení do substrátu před výsevem, skleníky | |||
Paprika | Plíseň šedá | 15–89 BBCH | 1 | 0,25-0,5 kg | 500–1000 l | max. 4×, v intervalu 21 dnů, postřik, skleníky | ||
Paprika | Plíseň papriková | od 00 BBCH | 1 | 20–50 g/m3, 10–30 l vody/m3 | max. 1×, zapravení do substrátu před výsevem, skleníky | |||
Paprika | Plíseň papriková | 15–89 BBCH | 1 | 0,05 % (40–50 l vody/1 000 rostlin) | max. 4×, v intervalu 21 dnů, zálivka rostlin a ploch po výsadbě, skleníky | |||
Paprika | Pytiová hniloba | 15–89 BBCH | 1 | 0,05 % (40–50 l vody/1 000 rostlin) | max. 4×, v intervalu 21 dnů, zálivka rostlin a ploch po výsadbě, skleníky | |||
Plodová zelenina | Pytiová hniloba | 9–13 BBCH | 1 | 0,05 % | 100–200 l vody/100 m2 | max. 3×, v intervalu 21 dnů, zálivka nebo půdní postřik po výsevu, skleníky | ||
Plodová zelenina | Rizoktoniová hniloba | od 00 BBCH | 1 | 20–50 g/m3, 10–30 l vody/m3 | max. 1×, zapravení do substrátu před výsevem, skleníky | |||
Plodová zelenina | Pytiová hniloba | od 00 BBCH | 1 | 20–50 g/m3, 10–30 l vody/m3 | max. 1×, zapravení do substrátu před výsevem, skleníky | |||
Plodová zelenina | Rizoktoniová hniloba | 9–13 BBCH | 1 | 0,05 % | 100–200 l vody/100 m2 | max. 3×, v intervalu 21 dnů, zálivka nebo půdní postřik po výsevu, skleníky | ||
Rajče | Pytiová hniloba | 15–89 BBCH | 1 | 0,05 % (40–50 l vody/1 000 rostlin) | max. 4×, v intervalu 21 dnů, zálivka rostlin a ploch po výsadbě, skleníky | |||
Rajče | Plíseň šedá | 15–89 BBCH | 1 | 0,25-0,5 kg | 500–1000 l | max. 4×, v intervalu 21 dnů, postřik, skleníky | ||
Salát | Rizoktoniová hniloba | 13–49 BBCH | 1 | 0,05 % | 1600–2000 l | max. 3×, v intervalu 21 dnů, zálivka rostlin a ploch po výsadbě, skleníky | ||
Salát | Rizoktoniová hniloba | 10–15 BBCH | 1 | 0,05 % | max. 1×, máčení rostlin před výsadbou, skleníky | |||
Salát | Pytiová hniloba | 13–49 BBCH | 1 | 0,05 % | 1600–2000 l | max. 3×, v intervalu 21 dnů, zálivka rostlin a ploch po výsadbě, skleníky | ||
Salát | Pytiová hniloba | 10–15 BBCH | 1 | 0,05 % | max. 1×, máčení rostlin před výsadbou, skleníky | |||
Tykvovitá zelenina | Černá hniloba plodů okurky | 15–89 BBCH | 1 | 0,25-0,5 kg | 500–1000 l | max. 4×, v intervalu 21 dnů, postřik, skleníky | ||
Tykvovitá zelenina | Pytiová hniloba | 15–89 BBCH | 1 | 0,05 % (40–50 l vody/1 000 rostlin) | max. 4×, v intervalu 21 dnů, zálivka rostlin a ploch po výsadbě, skleníky |