APPLESMART 3.3 VP
Účinná látka |
|
Formulace | Omezení | Hořlavost | PHO | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Člověk | Včely | Ryby | Ptáci | Zvěř | |||
Tip: Kliknutím na zkratky (Formulace,Omezení-včely...) přejdete na stránku.
Vlastnosti přípravků
Registrant
Právní zástupce
Upozornění
Doporučení
Plodina, oblast použití |
Způsob aplikace |
Max. počet aplikací v plodině |
jablka, hrušky |
uvolnění par při styku s vodou |
1× do 7 dnů od sklizně |
Jablka
Doporučená koncentrace aktivní látky v ovzduší by měla činit min. 1,22 mg/m3 a max. 2,24 mg/m3 při hustotě naplnění chladírny 250 kg plodů/m3.
Hrušky
Doporučená koncentrace účinné látky v ovzduší by měla činit min. 0,66 mg/m3
a max. 1,62 mg/m3 při hustotě naplnění chladírny 250 kg plodů/m3.
Doporučené množství vody pro uvolnění těkavé účinné látky: 8–10 l pro množství přípravku 10–70 g.
Doba aplikace: Jablka a hrušky určené ke skladování by měly být sklizeny v optimální fázi zralosti. Ošetření by mělo být provedeno do 7 dnů od sklizně plodů čekajících v chladírně.
při teplotě pod 10 °C nebo do 3 dnů od sklizně plodů čekajících na ošetření při teplotě.
nad 10 °C. Ošetření je možné provést při libovolné teplotě, počínaje minimální doporučenou teplotou pro skladování dané odrůdy až do 20 °C a také v době chlazení.
Nelze vyloučit snížení účinnosti při aplikaci na nekvalitní nebo přezrálé plody, sklizené mimo doporučené období sklizně.
Citlivost odrůdy vždy konzultujte s držitelem povolení.
Aplikaci na jablka a hrušky, určené k dalšímu zpracování v potravinářském průmyslu, konzultujte s držitelem povolení a zpracovatelem.
Minoritní registrace
Plodina, oblast použití |
Způsob aplikace |
Max. počet aplikací v plodině |
Interval mezi aplikacemi |
hrušeň asijská, kdouloň, slivoň, meruňka, broskvoň, aktinidie |
uvolnění par při styku s vodou |
1× |
|
rajče, paprika, baklažán |
uvolnění par při styku s vodou |
1× |
|
zelí hlávkové, zelí pekingské, brokolice |
uvolnění par při styku s vodou |
1× |
|
květiny |
uvolnění par při styku s vodou |
3× |
1 den |
tulipán, cibulovité okrasné rostliny |
uvolnění par při styku s vodou |
10× |
14 dnů |
Aplikace přípravku
Tip: Kliknutím na plodinu v tabulce můžete přejít do atlasu.
Plodina | Účel použití | Termín aplikace | OL | Dávka | Tank mix | Postřiková kapalina | Poznámka | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Pozemně | Letecky | |||||||
Aktinidie - kiwi | sklady - uchování kvality plodů | do 7 dnů od sklizně při teplotě pod 10 °C, do 3 dnů od sklizně při teplotě nad 10 °C | 37–49 mg/m3 chladírny | minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Baklažán | sklady - uchování kvality plodů | do 24 hodin od sklizně | 37–49 mg/m3 chladírny | minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Brokolice | sklady - uchování kvality růžic | do 7 dnů od sklizně | 38–49 mg/m3 chladírny | minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Broskvoň | sklady - uchování kvality plodů | do 7 dnů od sklizně při teplotě pod 10 °C, do 3 dnů od sklizně při teplotě nad 10 °C | 37–49 mg/m3 chladírny | minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Hrušeň | sklady - uchování kvality plodů | do 7 dnů od sklizně při teplotě pod 10 °C, do 3 dnů od sklizně při teplotě nad 10 °C | 37–68 mg/m3 chladírny | hrušeň asijská, minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Hrušeň | sklady - uchování kvality plodů | do 7 dnů od sklizně | 20–49 mg/m3 chladírny | |||||
Jabloň | sklady - uchování kvality plodů | do 7 dnů od sklizně | 37–68 mg/m3 chladírny | |||||
Kdouloň | sklady - uchování kvality plodů | do 7 dnů od sklizně při teplotě pod 10 °C, do 3 dnů od sklizně při teplotě nad 10 °C | 37–68 mg/m3 chladírny | minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Meruňka | sklady - uchování kvality plodů | do 7 dnů od sklizně při teplotě pod 10 °C, do 3 dnů od sklizně při teplotě nad 10 °C | 37–49 mg/m3 chladírny | minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Okrasné rostliny | sklady - uchování kvality květin | ihned po sklizni | 24 mg/m3 chladírny | minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Okrasné rostliny | sklady - uchování kvality cibulí | ihned po sklizni | 16 mg/m3 chladírny | cibulovité okrasné rostliny, minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Paprika | sklady - uchování kvality plodů | do 24 hodin od sklizně | 37–49 mg/m3 chladírny | minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Rajče | sklady - uchování kvality plodů | do 24 hodin od sklizně | 37–49 mg/m3 chladírny | pouze rajče-červené odrůdy, minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Slivoň | sklady - uchování kvality plodů | do 7 dnů od sklizně při teplotě pod 10 °C, do 3 dnů od sklizně při teplotě nad 10 °C | 37–49 mg/m3 chladírny | minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Tulipán | sklady - uchování kvality cibulí | ihned po sklizni | 16 mg/m3 chladírny | minor. reg.: ÚKZÚZ | ||||
Zelí | sklady - uchování kvality hlávek | do 7 dnů od sklizně | 38–49 mg/m3 chladírny | zelí hlávkové a pekingské, minor. reg.: ÚKZÚZ |