BASF
BASF
BASF

AGRA

Stimulace

Začněte posouvat hranice výnosu

Začněte posouvat hranice výnosu

15. 02. 2018 Ing. Vladimír Sys; Sumi Agro Czech, s.r.o. Stimulace Zobrazeno 2422x

Budoucnost ochrany rostlin v Evropě? Otázka, za jejíž správné zodpovězení by management nejedné společnosti udělil tučnou odměnu. Vzhledem k rostoucím omezením použití pesticidů se zdá, že bude hodně dozelena.

Prípravky Galleko a ich prínos pri pestovaní jarného jačmeňa

Prípravky Galleko a ich prínos pri pestovaní jarného jačmeňa

15. 01. 2018 Mgr. Martin Šotik; Galleko Stimulace Zobrazeno 2497x

Máme tu nový rok. Prichádza čas na tradičné ohliadnutie sa za odchádzajúcim rokom. Aký teda bol rok 2017? Na začiatku nás potrápila zima oveľa nižšími teplotami, než na aké sme boli zvyknutí z predchádzajúcich rokov. Niektorí sa potešili aj bohatej snehovej prikrývke. Nezriedka sa v rámci ČR a SR objavili aj holomrazy. Nízke teploty i prízemné mrazy nás však potrápili aj oveľa neskôr - na prelome apríla a mája.

Proseeds
Energen

Mimořádný průběh přináší mimořádná doporučení

Sezona letí, a proto budeme naše doporučení jenom krátce popisovat společně s jejich odůvodněním. Některé momenty se bohužel budou opakovat, slabé kořeny ozimých obilnin se na mnoha porostech již velmi negativně propisují do vývoje porostů.

Prospěšnost použití biologicky aktivních látek v produkci chmele

Prospěšnost použití biologicky aktivních látek v produkci chmele

30. 06. 2017 Ing. Pavel Procházka Ph.D. a kol. Stimulace Zobrazeno 3221x

Jednou z nejvýznamnějších podmínek při pěstování chmele v ČR je množství srážek a jejich distribuce v průběhu vegetačního období. Tato skutečnost nabývá na významu zejména proto, že podstatná část ploch chmele je soustředěna do Žatecké oblasti, která se nachází ve srážkovém stínu Krušných hor a Doupovských vrchů.

Limagrain

LG Ambassador je jednička do všech podmínek

Piloti tryskových letadel vědí, že v situaci, kdy jim dojde petrolej, poletí už jen jedním směrem a určitě by se rádi viděli v kokpitu větroně. LG Ambassador takovým pomyslným větroněm je a na letiště doletí.

Nové možnosti optimalizace počtu odnoží a zvýšení výnosové jistoty u obilnin

Nové možnosti optimalizace počtu odnoží a zvýšení výnosové jistoty u obilnin

14. 04. 2017 Ing. Radoslav Koprna, Ph.D. a kol. Stimulace Zobrazeno 6503x

Vysoká rentabilita pěstování tržních plodin v posledních letech, společně s intenzivním pěstováním výkonných odrůd způsobila, že se používání listových hnojiv, regulátorů a stimulátorů růstu stalo nedílnou součástí pěstebních technologií. Pro jejich aplikaci však stále zůstává nelehké rozhodnutí kdy a který přípravek aplikovat, aby došlo k vývoji optimálního počtu odnoží a zvýšení výnosu zrna.

Soufflet - OSR

OSR Protect - dostupné řešení pro pěstitele řepky ozimé

V roce 2021 jsme poprvé v rámci programu SOILTEQ seznámili pěstitele s cizojazyčnou zkratkou OSR PROTECT. „OSR“ = Oil seed rape nebo-li česky řepka olejka. A „Protect“, jakožto překlad ochrany růstového a produkčního potenciálu této náročné, ale významné tržní plodiny

1 2 3 4
detail