BASF
BASF
BASF

Chemap Agro s.r.o.

InVIGOR - InV1170, INV1266CL a Darling

17. 05. 2021 Ing. Roman Sýkora; BASF Osivo a sadba Zobrazeno 1909x

Nabídce osiv BASF INVIGOR dominuje flexibilní nabídka na požadavky trhu a zároveň inovativní řešení. TuYV je téma posledních let, které však zcela změnilo preference zemědělců na trhu v České republice. Dle SPZO se podíl hybridů, s odolností vůči této chorobě, v posledním roce přiblížil téměř 50 %. Znamená to, že se rozšiřuje nabídka výkonných odrůd a zároveň tato choroba je stále více přítomna na našich polích

Limagrain

Nechtěli jsme v BASF zůstat pozadu a proto již v loňském roce s odrůdou Armani a letos s odrůdou Darling významně promlouváme do tohoto segmentu.

Darling

Darling je hybrid Ogura – Inra s tolerancí TuYV a zároveň Rlm7 vůči fómě. Odrůda byla registrována na Slovensku. Mezi její přednosti patří kromě zdravotního stavu odolnost pukání šešulí. Díky nižšímu vzrůstu a netrpí problémy s poléháním, odolnost vyzimovaní lehce nadprůměrná. Pro nabídku v ČR jsem připravili dvě varianty moření, tedy Integral Pro či v kombinaci s insekticidním mořidlem Lumiposa.

Clearfield – při omezené rotaci plodin na českých polích dochází k poměrně zásadnímu zaplevelení polí s řepkou, s kterými si standardní řešení neporadí. Velkou výhodou je jeho působení i na brukvovité plevele jako je řepice, hořčice, ředkev, hulevník, barborka ale také na výdrol konvenční řepky. InV1266CL je hybrid z provenience BASF, který má srovnatelnou výkonost na standardní odrůdy. Díky vysoké olejnatosti je ceněn i v zemích jako Polsko, Slovensko nebo Maďarsko. Flexibilní v zásevu s dobrou adaptabilitou k intenzivnímu způsobu pěstování.

Registrovaný v ČR InV1170. Hybrid Ogura-Inra, který prokázal výkonost a univerzálnost během testování na ÚKZÚZ. Nespornou výhodou je stabilita výnosu i v suchých podmínkách. Vitalitou růstu, zejména v jarním období se řadí mezi nejlepší materiály na trhu. Díky silnému větvení dokáže je výnosové patro dostatečně široké. Zdravotní stav dle hodnocení, řadí tuto odrůdu mezi špičkové materiály. Zcela nejlepší hodnocení má na fómu a verticilium.

InV1170

InVIGOR, Vaše spokojenost především - Vaše volba osiv řepky od společnosti BASF

Darling
Darling
InV1170

Související články

Moření osiva máku

27. 04. 2024 Ing. Matěj Satranský, Ph.D.; Česká zemědělská univerzita v Praze Osivo a sadba Zobrazeno 72x

OSR Protect - dostupné řešení pro pěstitele řepky ozimé

25. 04. 2024 Ing. Filip Daněk; SOUFFLET AGRO Osivo a sadba Zobrazeno 487x

Současné alternativy při moření osiva máku

22. 04. 2024 Ing. Pavel Procházka Ph.D. a kol. Osivo a sadba Zobrazeno 250x

Jarní ječmeny s top výnosem

04. 04. 2024 Ing. Stanislav Doležal; Limagrain Česká republika, s.r.o. Osivo a sadba Zobrazeno 231x

LG Auckland - nejvýnosnější hybrid praxe

01. 04. 2024 Ing. Jiří Matuš; Limagrain Česká republika Osivo a sadba Zobrazeno 3895x

Další články v kategorii Osivo a sadba

detail