BASF
BASF
BASF

AGRA

Management

Punc kvality pro český modrý mák

Punc kvality pro český modrý mák

25. 07. 2019 Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D.; Česká zemědělská univerzita v Praze Management Zobrazeno 2893x

Poznáte jej podle cechovní normy. Punc kvality daný cechovní normou slouží producentům, obchodníkům a zejména koncovým spotřebitelům. Dodnes jistotu kvality spotřebitelé neměli. Jistotou je také nakupovat mák přímo u farmáře.

Nufarm přichází do České republiky

Nufarm přichází do České republiky

22. 05. 2019 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 4035x

Australská společnost zabývající se ochranou rostlin Nufarm Limited oznámila, že dále rozvíjí své podnikání ve východní Evropě a v roce 2019 otevře svou novou pobočku v České republice.

Proseeds
Energen

Mimořádný průběh přináší mimořádná doporučení

Sezona letí, a proto budeme naše doporučení jenom krátce popisovat společně s jejich odůvodněním. Některé momenty se bohužel budou opakovat, slabé kořeny ozimých obilnin se na mnoha porostech již velmi negativně propisují do vývoje porostů.

Adama rozšiřuje nabídku

Adama rozšiřuje nabídku

10. 03. 2019 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 2849x

Společnost Adama díky po loňském velkém rozšíření sortimentu dále pokračuje v nastoleném trendu a v letošním roce přinese několik dalších zajímavých inovací. Během konference uspořádané v jihomoravském Kurdějově, byly představeny nejen přichystané novinky, ale byla věnována také velká pozornost situaci na trhu s chemickými přípravky na ochranu rostlin a v samostatné přednášce se prof. ing. Zdeněk Žalud obsáhle věnoval problematice sucha.

Limagrain

LG Auckland - nejvýnosnější hybrid praxe

Hybrid LG Auckland je moderní řepka, která k uplatnění svého potenciálu vyžaduje profesionální přístup. Za ten se potom odmění špičkovým výnosem. . Intenzivní hybrid LG Auckland se dokáže předvést především na úživných pozemcích s intenzivní agrotechnikou. Na podzim i brzy na jaře lahodí oku vitální mohutné rostliny s vynikajícím nasazením větví.

BASF po akvizici rozšiřuje nabídku

BASF po akvizici rozšiřuje nabídku

12. 12. 2018 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 2743x

Poslední doba je v oblasti chemických společností dodávajících přípravky na ochranu rostlin do zemědělství ve znamení akvizic. Nejinak je tomu i u společnosti BASF, která od společnosti Bayer získala část jejího portfolia, aby splnila podmínky největšího obchodu v dějinách zemědělství, což je nákup společnosti Monsanto.

Soufflet - OSR

OSR Protect - dostupné řešení pro pěstitele řepky ozimé

V roce 2021 jsme poprvé v rámci programu SOILTEQ seznámili pěstitele s cizojazyčnou zkratkou OSR PROTECT. „OSR“ = Oil seed rape nebo-li česky řepka olejka. A „Protect“, jakožto překlad ochrany růstového a produkčního potenciálu této náročné, ale významné tržní plodiny

UPL oznámilo akvizici společnosti Arysta

UPL oznámilo akvizici společnosti Arysta

14. 08. 2018 Management Zobrazeno 2756x

Dne 20. července 2018 oznámila UPL Limited (UPL), že její plně vlastněná dceřiná společnost UPL Corporation Limited (UPL Corp) uzavřela smlouvu s Platfom Spe­cialty Products Corporation pro získání společnosti Arysta Life­Science Inc. a jejích dceřiných společností (Arysta), globálního poskytovatele řešení pro ochranu rostlin a ošetření osiva včetně řešení pro ekologické zemědělství.

Náklady na pesticidní ochranu brambor a porovnání se zahraničím

Náklady na pesticidní ochranu brambor a porovnání se zahraničím

19. 03. 2018 Ing. Milan Čížek, Ph.D.; Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod Management Zobrazeno 3860x

V roce 2013 jste měli možnost číst v Agromanuálu článek na podobné téma. Od té doby se však mnoho věcí změnilo. Rostou ceny vstupů do zemědělské výroby, jako jsou ceny osiv a sadby, minerálních hnojiv, prostředků chemické ochrany rostlin, elektrické energie, pohonných hmot apod.

Geoderma - živý plášť planety Země

Geoderma - živý plášť planety Země

06. 12. 2017 Ing. Anna Šrámková; Česká zemědělská univerzita v Praze Management Zobrazeno 3020x

Půda provází život na Zemi a člověk by na této planetě bez ní nemohl existovat. Vzácná nebo obyčejná, živá či neživá, ztrácená a nenahraditelná. Co dnes vlastně o půdě víme? A jak s tímto poznáním nakládáme? Jak se člověk stará o pokožku naší matky Země, o Geodermu? Na tyto otázky odpovídá průvodce dokumentem půdní biolog Ladislav Miko.

Nektarodárné porosty v zemědělství

Nektarodárné porosty v zemědělství

28. 08. 2017 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 3813x

Funkcí konvenčního zemědělství je nejen zajistit dostatek potravin pro obyvatele, ale také pečovat o obhospodařovanou krajinu. Jedinečnou možností s příznivým dopadem na vzhled krajiny a na volně žijící užitečný hmyz je zakládaní nektarodárných biopásů. Zakládání těchto ploch je podpořeno dotacemi a kromě pozitivního přínosu životnímu prostředí představuje i rentabilní způsob pěstování.

VII. slovenské rastlinolekárske dni, Nitra 17.–18. 10. 2017

VII. slovenské rastlinolekárske dni, Nitra 17.–18. 10. 2017

15. 08. 2017 Ing. Jozef Kotleba Management Zobrazeno 2730x

Slovenská rastlinolekárska spoločnosť v spolupráci s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a s ďalšími partnermi organizuje v Nitre v dňoch 17.–18. 10. 2017 VII. slovenské rastlinolekárske dni, ktoré sa uskutočnia ako medzinárodná konferencia pod názvom „Bezpečnosť a účinnosť v ochrane rastlín“. Konferencia sa uskutoční v hoteli Mikado.

BASF v měnící se době

BASF v měnící se době

27. 01. 2017 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 3585x

Společnost BASF uspořádala na začátku září letošního roku tiskovou konferenci, na které představila nejen současnou pozici na trhu, ale také novinky v ochraně rostlin a dalších oblastech podnikání vztahujících se k zemědělství.

Prograin – Zia, zavedená osivářská společnost změnila název

Prograin – Zia, zavedená osivářská společnost změnila název

01. 01. 2017 Ing. Vít Procházka; Prograin – Zia, s.r.o. Management Zobrazeno 3444x

Od 1.1.2017 vznikla přejmenováním společnosti Zemědělská agentura, s.r.o. „nová“ společnost nesoucí jméno Prograin – Zia, s.r.o. Po dovršení 25 let existence v českém podnikatelském prostředí, jsme se rozhodli pro změnu, která nebude mít za následky žádné negativní dopady na naše zákazníky. Vše, pochopitelně kromě názvu společnosti, zůstává stejné a neměnné.

Investice do výzkumu a široké portfolio přípravků pomáhají BASF růst

Investice do výzkumu a široké portfolio přípravků pomáhají BASF růst

09. 09. 2016 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 3168x

„Jsme v silné pozici našim zákazníkům nabídnout řešení, která splňují jejich specifické požadavky,“ řekl Markus Heldt, prezident divize Crop Protection BASF, na tiskové konferenci v Ludwigshafenu. „Naše portfolio, možnosti distribuce a schopnost porozumět potřebám zemědělců nám dává pevnou konkurenční pozici. Agrochemický trh se vyvíjí a my aktivně sledujeme příležitosti vyplývající z probíhajících snah rozšíření nabídky.

Všestary 2015 ve znamení inovací v technologiích

Všestary 2015 ve znamení inovací v technologiích

27. 07. 2015 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 4964x

Ve středu 17. 6. 2015 ve Všestarech u Hradce Králové proběhl XI. ročník tradičního Velkého polního dne Soufflet agro. Společnost jej připravuje ve spolupráci se Zkušební stanicí Nechanice a ZD Všestary. Technický tým Soufflet agro pro návštěvníky polního dne připravil na 530 odrůdových a technologických variant pokusů.

Bayer CropScience hledá inovativní řešení pro trvale udržitelné zemědělství a investuje do vývoje a rozvoje

Bayer CropScience hledá inovativní řešení pro trvale udržitelné zemědělství a investuje do vývoje a rozvoje

19. 09. 2014 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 5825x

Bayer CropScience má optimistický pohled na perspektivy vývoje zemědělského trhu a zavazuje se k významným investicím přinášejícím nová řešení pro trvale udržitelné zemědělství. „Navzdory rostoucí nestálosti jsme přesvědčeni o dlouhodobém růstovém potenciálu zemědělského trhu,“ řekl Liam Condon, výkonný ředitel Bayer CropScience, na každoroční tiskové konferenci společnosti v německém Monheimu.

Několik novinek na X. Velkém polním dnu SOUFFLET AGRO

Několik novinek na X. Velkém polním dnu SOUFFLET AGRO

21. 07. 2014 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 6800x

Společnost SOUFFLET AGRO pořádala letos jubilejní 10. Velký polní den ve Všestarech u Hradce Králové. Při této příležitosti jsem položil několik otázek Jiřímu Šilhovi a Markétě Páleníkové ze společnosti SOUFFLET AGRO.

Bayer CropScience plánovanuje v letech 2013–2016 investice 2,4 miliardy € do rozšíření výrobních kapacit

Bayer CropScience plánovanuje v letech 2013–2016 investice 2,4 miliardy € do rozšíření výrobních kapacit

16. 09. 2013 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 5756x

Společnost Bayer CropScience má v úmyslu postupně zvyšovat tržby a dosáhnout tak výše 9 miliard € v roce 2013 a 10 miliard € v roce 2015. „Od roku 2007 svoji obchodní činnost neustále rozšiřujeme a dosahujeme rekordních tržeb, a jsme optimističtí, i pokud jde o budoucí vývoj,“ řekl výkonný ředitel společnosti Bayer CropScience Liam Condon na tiskové konferenci společnosti v německém Monheimu.

Bayer CropScience tvoří budoucnost zemědělství

Bayer CropScience tvoří budoucnost zemědělství

06. 09. 2013 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 5583x

Ředitel společnosti Bayer CropScience pan Liam Condon na výroční konferenci představil aktuální stav společnosti a její další směřování. Současné zemědělství se nachází na hranici a pro další rozvoj a nasycení stále rostoucí populace je třeba navýšit jeho produkci do roku 2050 o 70 %, tyto nůžky se rozevírají nejen díky neustále narůstající populaci, ale také neustálým snižováním obdělatelné půdy.

Nový dodavatel pesticidů v České republice

Nový dodavatel pesticidů v České republice

11. 01. 2013 Ing. Zdeněk Žák; Sharda Europe Management Zobrazeno 7613x

Na český trh s přípravky na ochranu rostlin vstupuje nová společnost Sharda Worldwide Exports Pvt. Ltd. Společnost založil v roce 1987 diplomovaný inženýr R. V. Bubna jako rodinnou firmu, poskytující kompletní servis v oblasti průmyslové chemie (výroba barev a barviv, gumových pásových dopravníků, klínových a ozubených řemenů), výroby ocelových řetězů a pesticidů.

Nový ředitel Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž, s.r.o.

Nový ředitel Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž, s.r.o.

03. 01. 2013 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 6430x

Ke konci roku 2012 ukončil své působení ve funkci jednatele – ředitele Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž, s.r.o., Ing. Slavoj Palík, CSc. Jeho nástupcem byl po 17 letech valnou hromadou společnosti zvolen Ing. Petr Míša, Ph.D.

Bayer CropScience během 4 let investuje 7 miliard € do dalšího růstu

Bayer CropScience během 4 let investuje 7 miliard € do dalšího růstu

02. 10. 2012 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 6191x

Společnost Bayer CropScience staví na široké strategii a zaměřuje se na další výrazný růst ve střednědobém horizontu. Informovala o tom na výroční tiskové konferenci společnosti výkonná ředitelka společnosti Sandra E. Petersonová. „Společnost Bayer CropScience má nakročeno k vyššímu růstu, než bude činit růst trhu,“ uvedla.

Geodis a Sinergise spojují síly na poli LPIS

Geodis a Sinergise spojují síly na poli LPIS

05. 09. 2012 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 6545x

V srpnu 2012 bylo uzavřeno strategické partnerství mezi společností GEODIS, předním evropským dodavatelem služeb leteckého snímkování a pořizování geografických dat a Sinergise, špičkovým dodavatelem softwarových řešení pro administraci a kontrolu zemědělských dotací.

Spolupráce pěstitelů a katedry rastlinné výroby FAPZ SPU v Nitre

Spolupráce pěstitelů a katedry rastlinné výroby FAPZ SPU v Nitre

11. 01. 2012 Doc. Ing. Ivan Černý, PhD., Prof. Dr. Ing. Richard Pospišil; Slovenská poľnohospodárska univerzita Management Zobrazeno 8959x

Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre je súčasťou vzdelávacej a vedeckej ustanovizne, ktorej hlavnou úlohou je poskytovanie vysokoškolského vzdelávania na základe vedeckých poznatkov v oblasti agrobiologických vied a výživy a tvorivé vedecké bádanie.

Acloman – zákaz uvádění na trh a používání

Acloman – zákaz uvádění na trh a používání

01. 11. 2011 Ing. Pavel Talich; Agromanuál Management Zobrazeno 6567x

Státní rostlinolékařská správa nařizuje podle § 76 odst. 2 písm. e) bod 1 zákona a v souladu s § 76 odst. 1 písm. f) zákona všem fyzickým a právnickým osobám zákaz uvádění na trh a používání přípravku na ochranu rostlin ACLOMAN, reg. č. 4445-0D, číslo šarže BX AG-11G-RPO201-S, datum výroby: 07-2011, balení: 1 litrová HDPE láhev.

1. Life Sciences Film Festival 2011

1. Life Sciences Film Festival 2011

24. 10. 2011 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 7115x

Jedinečnou možností seznámení se s netradičními pohledy na oblast filmů o životním prostředí měli v polovině října všichni zájemci na české zemědělské univerzitě. Záběr tohoto festivalu byl velmi široký, tak jako problematika do které zasahuje - bylo tak nabídnuto množství snímků s problematikou zemědělství, ochrany životního prostředí, hospodaření v lese a myslivosti.

Bayer CropScience - další impulsy k růstu

Bayer CropScience - další impulsy k růstu

01. 10. 2011 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Management Zobrazeno 7398x

Společnost Bayer CropScience představila během výroční konference konané dne 15.9. 2011 v centrále společnosti v německém Monheimu novou strategii růstu. Ta je založena na čtyřech základních pilířích: změna portfolia, obchodní řetězec, rozvoj divize BioScience a inovaci. Do roku 2015 se předpokládá zdvojnásobení investic do výzkumu v divizi BioScience.

1 2 3 4
detail